MAHKEMESİ :İzmir 11. Aile Mahkemesi
TARİHİ :21.12.2010
NUMARASI :Esas no:2010/60 Karar no:2010/1053
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm her iki dava yönünden temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Toplanan delillerle; mahkemenin de boşanma nedeni olarak sabit kabul ettiği gibi, davacı-davalı kadının kocasına hakaret ettiği ve güven sarsıcı davranışlarda bulunduğu; buna karşılık davalı-davacı kocanın ise eşine hakaret ettiği ve ona fiziksel şiddet uyguladığı anlaşılmaktadır. Bu durumda taraflardan birinin kusurunun diğerinin kusuruna üstün tutulamayacağı ve böylece eşit kusurlu oldukları anlaşılmaktadır. D..böyleyken, mahkemece boşanmaya davalı-davacı kocanın açtığı boşanma davasının da kabul edilmek suretiyle karar verilmesi gerekirken; yetersiz gerekçe ile davalı-davacı kocanın davasının reddine karar verilmesi isabetsiz olup; bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda açıklanan sebeplerle BOZULMASINA, bozma sebebine göre davacı-davalı kadının boşanma davası ve temyize konu diğer hususların incelenmesine şimdilik yer olmadığına, istek halinde temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine,işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 26.01.2012 (prş)
Full & Egal Universal Law Academy