MAHKEMESİ :Sivas Aile Mahkemesi
TARİHİ :8.12.2010
NUMARASI :Esas no:2009/548 Karar no:2010/1191
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm her iki dava yönünden temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davalı-davacı kocanın reddedilen kendi boşanma davasına yönelik temyiz itirazları yersizdir.
2-Davacı-davalı kadın, 02.01.2012 tarihli dilekçe ile kendi davasından feragat etmiştir. Bu konuda bir karar verilmek üzere hükmün bozulmasına karar vermek gerekmiştir.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. bentte açıklanan sebeple davacı-davalı kadının boşanma davası yönünden BOZULMASINA, davalı-davacı kocanın reddedilen boşanma davası yönünden ise yukarıda 1. bentte açıklanan sebeple ONANMASINA, istek halinde temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 30.01.2012 (Pzt.)
Full & Egal Universal Law Academy