MAHKEMESİ :Çanakkale 2. Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :26.11.2010
NUMARASI :Esas no:2010/156 Karar no:2010/574
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Yapılan soruşturma, toplanan delillerle davalı kadının hasta olan kocasına bakmadığı ve evlilik birliğinin kendisine yüklediği görevlerine yerine getirmediği anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkân vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya (TMK.md. 166/1) karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.
SONUÇ:Davacının temyiz itirazının kabulü ile hükmün BOZULMASINA, istek halinde temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine,işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere bozma yönünden oybirliğiyle, bozma gerekçesi yönünden ise oyçokluğuyla karar verildi. 17.01.2012 (Salı)
KARŞI OY YAZISI
Toplanan delillerden; davalı kadının hasta olan davacı kocasının makul kabul edilebilecek şekilde bakımıyla ilgilenmediği; davacı kocanın da bu duruma kızarak davalı eşini ortak konuttan kovduğu anlaşılmaktadır. İki tarafın belirtilen eşit kusurlu davranışı sonucu, evlilik birliği temelinden sarsılmıştır. Türk Medeni Kanununun 166/1. maddesi koşulları oluşmuştur. Boşanmaya karar verilmelidir. Çoğunluğun hükmün bozulması sonucuna katılmakla birlikte; kusurun sadece davalı kadında olduğunu belirten bozma gerekçesine katılmıyorum.