MAHKEMESİ :Lüleburgaz 1. Asliye Hukuk Mahkemesi
TARİHİ :08.06.2009
NUMARASI :Esas no:2006/810 Karar no:2009/220
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Dava ile, davacıların mirasbırakanı ... kocası 1884 doğumlu ... , eşi ... Önce 1940 yılında vefat ettiği ileri sürülerek, ... ölümüyle ilgili ölüm tutanağının iptali ile nüfusta 1943 olan ölüm tarihinin 1940 olarak tashihi istenmiştir.
... Ölümüne ilişkin tutanak 1970 yılında düzenlenmiştir. Dava, ... Mirasçılarının hak ve hukukuna etkilidir. Öyleyse ölüm tarihinin tashihi talep edilen ... mirasçılarının tespiti ile husumetin bunlara yöneltilmesi, mirasçı bırakmaksızın öldüğünün anlaşılması halinde, son mirasçı sıfatıyla ... (TKM.md.448) husumet yöneltilmesi, göstermesi halinde delillerinin toplanması ve hasıl olacak sonucuna göre hüküm kurulması gerekirken, bu husus gözetilmeden eksik hasım ve eksik inceleme ile hüküm kurulması doğru bulunmamıştır.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, bozma sebebine göre diğer yönlerin incelenmesine yer olmadığına, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.28.03.2011(Pzt)
Full & Egal Universal Law Academy