MAHKEMESİ :Antalya 3. Aile Mahkemesi
TARİHİ :20.01.2011
NUMARASI :Esas no:2009/941 Karar no:2011/51
Taraflar arasındaki davaların birleştirilerek yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm kusur, manevi tazminat ve velayet yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1-Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Tarafların müşterek çocukları E. C.. 1995 doğumlu, İ. E.. ise 1998 doğumlu olup idrak çağındadırlar. Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin 12. Çocuk Haklarının Kullanılmasına İlişkin Avrupa Sözleşmesinin 3. ve 6. maddeleri idrak çağındaki çocukların kendilerini ilgilendiren konularda görüşlerinin alınması ve görüşlerine gereken önemin verilmesini öngörmektedir. Mahkemece, velayete tabi olan çocukların mahkeme veya mahkemenin görevlendireceği uzman vasıtasıyla görüşleri alınıp toplanan diğer delillerle birlikte değerlendirilip gerçekleşecek sonucu uyarınca velayet hakkında bir karar verilmesi gerekirken, eksik incelemeyle yazılı şekilde karar verilmesi usul ve yasaya aykırı olmuş; bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ: Temyiz olunan hükmün yukarıda 2. bentte gösterilen sebeple velayet yönünden BOZULMASINA, hükmün temyize konu diğer bölümlerinin ise yukarıda l. bentte açıklanan sebeple ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 20.02.2012 (Pzt.)
Full & Egal Universal Law Academy