MAHKEMESİ :Beykoz Aile Mahkemesi
TARİHİ :21.12.2010
NUMARASI :Esas no: 2008/910 Karar no:2010/1320
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, kusur belirlemesi, reddedilen tazminat talepleri ve davacı-davacı kocanın kabul edilen boşanma davası yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1-Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre, davacı-davalı kadının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Toplanan delillerden; tarafların karşılıklı olarak evlilik birliğinin gerektirdiği görevleri yerine getirmedikleri, davalı-davacı kocanın ayrıca eşine hakaret ve tehdit ettiği, ailesiyle görüşmesine karşı çıktığı anlaşılmaktadır. Gerçekleşen bu duruma göre boşanmaya neden olan olaylarda her iki tarafta kusurlu olmakla birlikte davalı-davacı kocanın daha ağır kusurlu olduğunun kabulü gerekmektedir. Hal böyleyken davacı-davalı kadının bu kusur belirlemesine göre maddi ve manevi tazminat (TMK.md.174/1-2) taleplerinin kabulü gerekirken reddi doğru olmayıp bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. bentte açıklanan sebeple kusur belirlemesi ve buna bağılı olarak davacı-davalı kadının maddi ve manevi tazminat taleplerinin reddi yönünden BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan temyize konu bölümlerinin ise yukarıda 1. bentte açıklanan sebeple ONANMASINA, temyiz peşin harcının istek halinde yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.28.03.2012 (Çrş.)