MAHKEMESİ :Akkuş Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :13.03.2012
NUMARASI :Esas no: 2010/93 Karar no:2012/42
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, kusur belirlemesi, manevi tazminat ve vekalet ücreti yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1-Mahkemece taraflar eşit kusurlu kabul edilerek boşanmaya karar verilmiş ise de; yapılan soruşturma ve toplanan delillerden, davalı kadının bir başkası ile gayri resmi şekilde yaşadığı, davalı kadının fiziksel şiddet gördüğüne dair iddiasının duyuma dayalı olup kanıtlanmadığı anlaşılmaktadır. Boşanmaya neden olan olaylarda davalı kadın tamamen kusurludur. Hal böyle iken, hatalı kusur belirlemesi sonucu davacı kocanın manevi (TMK.md.174/2) tazminat talebinin reddi usul ve yasaya aykırı olup, bozmayı gerektirmiştir.
2-Davacının davası kabul edildiği halde, davada kendisini vekil ile temsil ettiren davacı yararına karar tarihindeki Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi gereğince vekalet ücreti takdir edilmemesi doğru görülmemiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda 1 ve 2. bentlerde gösterilen sebeplerle BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 10.12.2012. (Pzt.)