MAHKEMESİ :Tekirdağ Aile Mahkemesi
TARİHİ :29.02.2012
NUMARASI :Esas no:2012/87 Karar no:2012/158
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Derdest bir davadan söz edilebilmesi için davaların, taraflarının, konusunun hukuki sebebinin ve dayanılan maddi vakıaların aynı olması gerekir. İkinci açılan ve temyiz incelemesine konu olan bu davada dayanılan maddi vakıalar , ilk davanın açılmasından sonra gerçekleştiği ileri sürülen olaylar olup; bu durumda derdest bir davadan söz edilemez. Açıklanan nedenlerle davanın reddine karar verilmesi (HMK.md.115/2) usul ve yasaya aykırı olmuş, bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.09.07.2012 (Pzt.)
Full & Egal Universal Law Academy