MAHKEMESİ :Susurluk Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :05.05.2011
NUMARASI :Esas no:2010/372 Karar no:2011/188
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm davalı tarafından temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1- Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2- Boşanma veya ayrılık davası açılınca hakim, davanın devamı süresince gerekli olan, özellikle eşlerin barınmasına, geçimine, mallarının yönetimine ve çocukların bakımı ve korunmasına ilişkin geçici önlemleri kendiliğinden (res'en) almak zorundadır (TMK. m.169). O halde dava tarihinden geçerli olmak üzere herhangi bir geliri ve malvarlığı bulunmayan davalı yararına uygun miktarda tedbir nafakasına hükmedilmesi gerekirken bu hususun gözetilmemesi doğru bulunmamıştır.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda (2.) bentte gösterilen sebeple tedbir nafakası yönünden BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan bölümlerinin yukarıda (1.) bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, istek halinde temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.09.07.2012 (Pzt.)
Full & Egal Universal Law Academy