MAHKEMESİ :Bayramiç Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :05.04.2012
NUMARASI :Esas no: 2011/173 Karar no:2012/74
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Yapılan soruşturma ve toplanan delillerle, kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle ihtarın Türk Medeni Kanununun 164. maddesi ile 27.03.1957 gün 10/1 sayılı İçtihadı Birleştirme Kararına uygun bulunmasına, davanın süresinde açılmış olmasına, davalı kadının kanunen korunmaya değer bir sebep olmaksızın ortak konuda dönmediğinin anlaşılmasına göre davacının terke dayalı davasının kabulüne karar vermek gerekirken, reddine karar verilmesi usul ve yasaya aykırı olup, bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.29.01.2013 (Salı)
Full & Egal Universal Law Academy