MAHKEMESİ :Kozaklı Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :08.03.2012
NUMARASI :Esas no:2011/101 Karar no:2012/24
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1-Dosyadaki yazılara, bozmaya uygun işlem ve araştırma yapılmış olmasına, delillerin takdirinde bir yanlışlık bulunmamasına göre davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Yapılan soruşturma ve toplanan deliller ile mahkemece uyulan bozma kararı gerekçesinde davalı tarafından gerçekleştirilen davacının kişilik haklarına saldırı teşkil edecek bir eylemin varlığı ispatlanamamıştır. Türk Medeni Kanununun 174/2. maddesindeki manevi tazminat koşulları oluşmadığı halde davacı koca lehine manevi tazminata hükmedilmesi usul ve yasaya aykırı olup; bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. bentte gösterilen sebeple BOZULMASINA, hükmün bozma kapsamı dışında kalan bölümlerinin yukarıda l. bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 27.09.2012 (Per.)
Full & Egal Universal Law Academy