MAHKEMESİ :Batman 1. Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :23.03.2011
NUMARASI :Esas no:2009/469 Karar no:2011/216
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, her iki dava yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Yapılan soruşturma, toplanan delillerden, davalı-davacı kocanın eşine şiddet uyguladığı, davacı-davalı kadının da güven sarsıcı davranışlarda bulunduğu, evlilik birliğinin temelinden sarsılmasında davacı-davalı kadının da kusurlu olduğu anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davalı-davacı koca da dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, davalı-davacı kocanın davasının da kabulü ile boşanmaya (TMK md. 166/1) karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.
SONUÇ:Temyİz edilen hükmün yukarıda gösterilen nedenlerle BOZULMASINA, bozma sebebine göre davacı-davalı kadının boşanma davası ve ferilerine ilişkin temyizinin şimdilik incelenmesine yer olmadığına, istek halinde temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 24.09.2012(Pzt.)
Full & Egal Universal Law Academy