MAHKEMESİ :Kırşehir Aile Mahkemesi
TARİHİ :21.04.2011
NUMARASI :Esas no: 2010/304 Karar no:2011/347
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, kusur belirlemesi, nafaka ve tazminat yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1-Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre, davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Taraflar eşit kusurlu kabul edilmiş ise de; toplanan delillerden, davalı kocanın eşini, anne ve babasına göndermediği, bağımsız konut temin etmediği, buna karşılık davalı kadının bir kusurunun tespit edilemediği anlaşılmaktadır. Gerçekleşen bu durum karşısında davalı koca, boşanmaya neden olan olaylarda tamamen kusurludur. Hal böyleyken mahkemece tarafların eşit kusurlu kabul edilerek bu hatalı kusur belirlemesine bağlı olarak davacının maddi tazminat talebinin reddi doğru değildir. Bu durumda davacı kadın yararına maddi tazminata hükmedilmesi gerekirken, yazılı şekilde hüküm kurulması doğru görülmemiştir (TMK.md.174).
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. bentte gösterilen sebeple BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan temyize konu diğer bölümlerinin ise yukarıda 1. bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.19.10.2012 (Cuma)
Full & Egal Universal Law Academy