MAHKEMESİ :İzmir 4. Aile Mahkemesi
TARİHİ :29.5.2012
NUMARASI :Esas no:2012/6 Karar no:2012/498
Taraflar arasındaki "boşanma" ve "karşı boşanma" davasının yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, davacı-karşı davalı tarafından; reddedilen boşanma davası yönünden, davalı-karşı davacı tarafından ise, davacı-davalı kadın yararına hükmedilen tazminatlar ve tedbir nafakası yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davacı-karşı davalı kadının tüm, davalı-karşı davacı kocanın ise aşağıdaki bentlerin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Davacı-karşı davalı kadın, pek kötü veya onur kırıcı davranış (TMK.m.162) nedenine dayalı olarak açtığı boşanma davasını ispat edememiş ve dava mahkemece reddedilmiştir. Davalı-karşı davacı kocanın boşanma davasında ise, davacı-karşı davalı kadının daha ağır kusurlu olduğu anlaşılmıştır.O halde, davacı-karşı davalı kadın yararına maddi ve manevi tazminata hükmedilmesi doğru değildir.
3-Tarafların tespit edilen ekonomik ve sosyal durumlarına göre, gelirlerinin birbirine denk oduğu anlaşılmış; bu nedenle davacı-karşı davalı kadın yararına tedbir nafakasına hükmedilmesi doğru görülmemiştir.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. ve 3. bentlerde gösterilen sebeplerle BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan temyize konu sair bölümlerinin ise yukarıda 1. bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, aşağıda yazılı harcın Derya'ya yükletilmesine, peşin harcın mahsubuna ve 103.50 TL. temyiz başvuru harcı peşin alındığından başkaca harç alınmasına yer olmadığına, istek halinde temyiz peşin harcının yatıran Erol'a geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 18.10.2012 (Prş.)