MAHKEMESİ :Kayseri l. Aile Mahkemesi
TARİHİ :17.07.2012
NUMARASI :Esas no:2012/381 Karar no:2012/559
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm temyiz edilerek; temyiz incelemesinin duruşmalı olarak yapılması istenilmekle; duruşma için belirlenen 12.09.2013 günü tebligata rağmen taraflar adına kimse gelmedi. İşin incelenerek karara bağlanması için duruşmadan sonraya bırakılması uygun görüldü. Bugün dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Davacı kocanın dosyaya sunduğu Kayseri 5. Aile Mahkemesinin 10.07.2013 tarihinde kesinleşmiş olan 2013/573 esas ve 562 karar sayılı kesinleşen ilamı ile boşandıkları anlaşılmaktadır. Boşanma davası konusuz kalmıştır. Açıklanan husus gözetilerek bir karar verilmek üzere hükmün bozulması gerekmiştir.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, bozma nedenlerine göre sair hususların incelenmesine yer olmadığına, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.12.09.2013 (Per.)
Full & Egal Universal Law Academy