MAHKEMESİ :Sarayköy Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :09.07.2012
NUMARASI :Esas no:2012/45 Karar no:2012/265
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, davalı tarafından temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1-Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Müşterek çocuklardan Kemal, Ahmet ve Yasin'in velayeti babaya, Hasan Ali'nin velayeti anneye verilmiş, fakat kişisel ilişki kardeşlerin birbirlerini göremeyecekleri şekilde düzenlenmiştir. Mahkemece kardeşlerin birbirlerini görecek şekilde yeniden kişisel ilişki tesisi için hükmün bozulması gerekmiştir.
3-Toplanan delillerden davalı annenin çalışmadığı ve gelirinin bulunmadığı anlaşılmaktadır. Bu husus nazara alınmadan velayeti babaya verilen müşterek çocuklar için davalı annenin iştirak nafakasından sorumlu tutulması doğru görülmemiştir.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. ve 3. bentlerde gösterilen sebeplerle BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan temyize konu bölümlerinin ise yukarıda 1. bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, istek halinde temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 03.04.2013 (Çrş.)
Full & Egal Universal Law Academy