MAHKEMESİ :Of Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :27.06.2012
NUMARASI :Esas no:2010/210 Karar no:2012/343
Taraflar arasındaki "boşanma" ve "karşı boşanma" davasının yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, davalı-davacı (kadın) tarafından; her iki dava yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Yapılan soruşturma ve toplanan delillerle davalı karşı davacı kadının eşine hakaret ettiği,davacı karşı davalı kocanın da müşterek konut temin etmediği, eşini kendi ailesiyle yaşamak zorunda bıraktığı anlaşılmaktadır. Gerçekleşen bu olaylar karşısında evlilik birliğinin temelinden sarsılmasını gerektiren olaylarda sadece davalı-karşı davacı kadın kusurlu olmayıp; davacı-karşı davalı koca da kusurludur. Taraflardan birinin kusurunun diğerinden daha ağır olduğu söylenemez; Davalı-davacı kadının davası bakımından da Türk Medeni Kanununun 166/1. maddesindeki boşanma koşulları oluşmuştur. Durum böyleyken; mahkemece boşanmaya davalı-davacı kadının davasının da kabulü suretiyle karar verilmesi gerekirken; yetersiz gerekçeyle reddi isabetsiz olmuş; bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, bozma sebebine göre kocanın kabul edilen boşanma davası ve fer'ilerine yönelik temyiz itirazlarının şimdilik incelenmesine yer olmadığına, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.03.04.2013 (Çrş.)