MAHKEMESİ :Adana 3. Aile Mahkemesi
TARİHİ :22.05.2012
NUMARASI :Esas no:2011/263 Karar no:2012/477
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, davacı-davalı (koca) tarafından; her iki dava yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Yapılan soruşturma ve toplanan delillerden, davacı-davalı kocanın birlik görevlerini yerine getirmediği, eşine hakaret edip aşağıladığı ve eşini babaevine bırakıp ilgilenmediği; buna karşılık davalı-davacı kadının da agresif davranışlar gösterdiği, eşinin başına çantayla vurduğu anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Gerçekleşen olaylar karşısında evlilik birliğinin sarsılmasına neden olan olaylarda her iki taraf da kusurludur. Kocanın davası yönünden Türk Medeni Kanununun 166/2. maddesi koşulları gerçekleşmiştir. Durum böyleyken davacı-davalı kocanın boşanma davasının da kabulüyle boşanmaya karar verilmesi gerekirken yazılı şekilde kocanın davasının reddi doğru görülmemiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple davacı-davalı kocanın reddedilen boşanma davası yönünden BOZULMASINA, bozma sebebine göre kadının davasına yönelik temyiz itirazlarının şimdilik incelenmesine yer olmadığına, istek halinde temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 04.04.2013 (Per.)
Full & Egal Universal Law Academy