MAHKEMESİ :İzmir 9. Aile Mahkemesi
TARİHİ :31.10.2011
NUMARASI :Esas no:2011/112 Karar no:2011/1013
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm kusur belirlemesi ve tazminatlar yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Toplanan delillerden, davacı-davalı kocanın eşine hakaret ettiği ve evden kovduğu, davalı-davacı kadının da eşine hakaret ettiği anlaşılmıştır. Evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına neden olan olaylarda davacı-davalı koca daha ziyade kusurludur. Hal böyle iken mahkemece taraflar eşit kusurlu kabul edilip davalı-davacı kadının maddi ve manevi tazminat taleplerinin reddi doğru görülmemiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple kusur belirlemesi ve tazminatlar yönünden BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 24.09.2012 (Pzt.)
Full & Egal Universal Law Academy