MAHKEMESİ :Zonguldak 1. Aile Mahkemesi
TARİHİ :27.09.2011
NUMARASI :Esas no:2010/888 Karar no:2011/801
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1-Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre, davalının aşağıdaki bent kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Hüküm açık ve infazda duraksama yaratmayacak nitelikte olmalıdır (HUMK m. 388).Velayeti anneye verilen müşterek çocuk ile baba arasında kurulan kişisel ilişkinin başlangıç ve bitiş tarihleri ile gün ve saatlerinin gösterilmemesi ve uzman denetiminde kişisel ilişkinin çocuğun menfaatine olduğu kanıtlanmadığı halde kişisel ilişkinin uzman denetiminde tesisi usul ve yasaya aykı olup bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. bentte gösterilen sebeple BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan temyize konu bölümlerinin ise yukarıda 1. bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, istek halinde temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 04.07.2012 (Çrş.)
Full & Egal Universal Law Academy