MAHKEMESİ :Bakırköy 7. Aile Mahkemesi
TARİHİ :27.09.2011
NUMARASI :Esas no:2010/691 Karar no:2011/820
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm davalı tarafından, davacı lehine hükmedilen yoksulluk nafakası, maddi ve manevi tazminat yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1-Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Davacının güvenlik görevlisi olarak çalıştığı, düzenli, sürekli ve yeterli gelirinin bulunduğu anlaşılmaktadır. Bu durumda davacının boşanma yüzünden yoksulluğa düşeceği kabul edilemez. Bu husus gözetilmeden ve gerekçesi de gösterilmeden davacı yararına yoksulluk nafakasına hükmedilmesi doğru bulunmamıştır.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. bentte gösterilen sebeple yoksulluk nafakası yönünden BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan temyize konu bölümlerinin yukarıda l. bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine,işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.19.09.2012 (Çar.)
Full & Egal Universal Law Academy