MAHKEMESİ :Bakırköy 8. Aile Mahkemesi
TARİHİ :14.12.2011
NUMARASI :Esas no:2010/664 Karar no:2011/1099
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Davadan feragat kesin hüküm gibi hukuki sonuç doğurur (HMK md. 311). Feragat davacının talep sonucundan kısmen veya tamamen vazgeçmesidir (HMK md. 307). Davacı, davasından 04.05.2011 günlü oturumda feragat etmiştir. O halde mahkemece davacı davasından feragat ettiğinden feragat nedeniyle davanın reddine, davalı kadın ve yanında bulunan müşterek çocuk için de dava tarihinden feragat tarihine kadar geçerli olmak üzere tedbir nafakasına karar vermek gerekirken yazılı şekilde karar verilmesi usul ve yasaya aykırı olup, bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, istek halinde temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 08.11.2012 (Prş.)
Full & Egal Universal Law Academy