MAHKEMESİ :Kızılcahamam Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :16.11.2011
NUMARASI :Esas no:2010/221 Karar no:2011/225
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1-Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre, davalının aşağıdaki bentlerin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Davacı 16.11.2011 günlü oturumda çocuklar için 200,00 TL. ve kendisi için 300,00 TL. nafaka istediği halde talep aşılarak (HUMK.md.74, HMK. md. 26/1) velayeti anneye bırakılan küçükler için aylık 250.00'şer TL.'si iştirak, davacı kadın için aylık 350,00 TL. yoksulluk nafakasına hükmedilmesi doğru görülmemiştir.
3-Davacı kadın iştirak ve yoksulluk nafakasının ileriki yıllardaki artış oranının da belirlenmesini talep etmiştir. Mahkemece artışın ÜFE veya TEFE oranına göre yapılması gerekirken, %15 üzerinden artırılmasına karar verilmesi usul ve yasaya aykırı olup bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. ve 3. bentlerde gösterilen sebeplerle BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan temyize konu bölümlerinin yukarıda l. bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 15.10.2012 (Pzt.)