MAHKEMESİ :Ankara 4. Aile Mahkemesi
TARİHİ :27.12.2011
NUMARASI :Esas no:2010/1549 Karar no:2011/1825
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Hükme esas alınan ve boşanma sebebi olarak kabul edilen taraflar arasındaki olayların Libya’da iken gerçekleştiği, bu olaylardan sonra tarafların Türkiye’ye döndükleri ve İstanbul’da iki ay birlikte yaşadıkları, bu süre zarfında tarafların birlikte sosyal aktivitelere katıldıkları anlaşılmaktadır. Birlikte yaşadıkları bu sürede davalının evlilik birliğini temelinden sarsar ağırlık ve nitelikte bir kusuru kanıtlanamamıştır. Davacının davadan yaklaşık üç ay önce evlilik yıldönümlerinde elektronik posta yoluyla gönderdiği iletide eşini sevdiğini, yanında olmak istediğini ifade ettiği de görülmektedir. Birlikte yaşamaları ve elektronik posta iletisinin içeriği dikkate alındığında, davacının eşini affettiği en azından aralarındaki olayları hoşgörü ile karşıladığının kabulü gerekir. Affedilen ve hoşgörüyle karşılanan olaylar ise boşanma sebebi olmaz. Bu bakımdan taraflar arasında evlilik birliğinin ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede ve birliğin devamına imkan bırakmayacak nitelikte bir geçimsizlik sabit olmamıştır. Davanın reddi gerekirken yetersiz gerekçe ile boşanma kararı verilmesi doğru bulunmamıştır.
SONUÇ: Davalının temyiz itirazının kabulü ile hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, bozma sebebine göre davacının temyiz itirazlarının incelenmesine yer olmadığına, aşağıda yazılı temyiz ilam harcının temyiz eden davacıya yükletilmesine, peşin harcın mahsubuna 103.50 TL. temyiz başvuru harcı peşin alındığından başkaca harç alınmasına yer olmadığına, temyiz peşin harcının yatıran davalıya geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.28.11.2012 (Çrş.)
Full & Egal Universal Law Academy