MAHKEMESİ :Mustafakemalpaşa Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :22.03.2013
NUMARASI :Esas no:2011/532 Karar no:2013/166
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, davacı tarafından temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Yapılan tahkikat ve toplanan delillerden; davacı kocanın ortak konutun kapı kilidini değiştirmek suretiyle yakınlarının yanına giden eşinin konuta dönmesini engellediği, bu şekilde birlikte yaşamaktan kaçındığı; buna karşılık davalı kadının da eşi ve eşinin yakınlarına karşı hakaret ve aşağılama içeren sözler söylediği anlaşılmaktadır. Evlilik birliği temelinden sarsılmıştır. Bu sonuca ulaşılmasında taraflardan birinin kusurunun diğerinden baskın olduğu söylenemez. Türk Medeni Kanununun 166/1. maddesindeki boşanma koşulları gerçekleşmiştir. O halde davanın kabulü ile boşanmaya karar verilmesi gerekirken, delillerin hatalı takdiri sonucu davanın reddine karar verilmesi isabetsiz olmuş, bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.07.11.2013 (Per.)