MAHKEMESİ :Nazilli Aile Mahkemesi
TARİHİ :24.01.2013
NUMARASI :Esas no:2010/820 Karar no:2013/63
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, davalı-davacı (koca) tarafından her iki dava yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Toplanan delillerden, davalı-davacı kocanın, eşine şiddet uyguladığı ; davacı-davalı kadının da, eşine sürekli hakaret ettiği, güven sarsıcı davrandığı, evlilik birliğinin kendisine yüklediği görevleri yerine getirmediği, eşinden soğuduğunu, eski erkek arkadaşını unutamadığını söylediği anlaşılmaktadır. Gerçekleşen bu duruma göre, evlilik birliğinin sarsılmasına neden olan olaylarda, davalı-davacı kocaya göre, davacı-davalı kadın daha ağır kusurludur. Gerçekleşen bu durum karşısında kocanın davasının da kabulü gerekirken, yetersiz gerekçe ile yazılı şekilde reddine karar verilmesi usul ve yasaya aykırıdır.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple kocanın reddedilen boşanma davası yönünden BOZULMASINA, bozma sebebine göre davacı-davalı kadının boşanma davası hakkında yeniden karar verilmesi zorunlu hale geldiğinden davalı-davacı kocanın, kadının boşanma davasına ve boşanmanın fer'ilerine ilişkin temyiz itirazlarının şimdilik incelenmesine yer olmadığına, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.13.11.2013 (Çar.)
Full & Egal Universal Law Academy