MAHKEMESİ :Akşehir 1. Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :11.04.2013
NUMARASI :Esas no:2012/137 Karar no:2013/191
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, davalı tarafından temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1-Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Mahkemece davacının herhangi bir geliri bulunmadığı ve boşanma sonrası yoksulluğa düşeceği gerekçesi ile yoksulluk nafakasına hükmedilmiş ise de; yapılan ekonomik ve sosyal durum araştırmasına göre davacının restaurantta çalıştığı ve aylık 1600 TL gelirinin bulunduğu davalının ise düzenli bir işi bulunmadığı ve çalıştığı zamanlarda asgari ücret seviyesinde geliri olduğu anlaşılmaktadır. Davacının sürekli ve düzenli bir geliri olduğu halde herhangi bir geliri bulunmadığı gerekçesi ile lehine yoksulluk nafakasına hükmedilmesi usul ve yasaya aykırı olup bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. bentte gösterilen sebeple BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan temyize konu bölümlerinin ise yukarıda 1. bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, istek halinde temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 16.12.2013 (Pzt.)
Full & Egal Universal Law Academy