MAHKEMESİ :Çameli Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :15.03.2012
NUMARASI :Esas no:2010/15 Karar no:2012/32
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, davacı tarafından temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Dava, terk hukuki sebebine dayalı boşanma davasıdır (TMK md. 164). Davalı kadın, kendisine yapılan usulüne uygun ihtara rağmen, ortak konuta dönmemiştir. Davalı kadın, ortak konuttan 2006 yılında ayrılmış, ihtar 20.02.2010 tarihinde tebliğ edilmiştir. Nafaka dosyasındaki tanık beyanlarına göre ileri sürülen olaylar, ihtar tarihinden üç yıldan daha evvel meydana gelmiştir. Nitelik ve kapsamı ne olursa olsun, evvelce meydana gelen olayların etkilerinin kaybolması için yetecek kadar bir sürenin geçmiş olmasına ve usulüne uygun ihtarın tebliğ edilmesine karşılık davalı kadın ortak konuta dönmemiş ve eve dönememekte haklılığını kanıtlayamamıştır. Davacı kocanın terk hukuki nedenine dayalı boşanma davasının kabulü yerine, yazılı gerekçe ile reddi usul ve yasaya aykırı olup, bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oyçokluğuyla karar verildi.07.10.2013 (Pzt.)