MAHKEMESİ :Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
DAVA TÜRÜ :Tedbir Nafakası
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, davalı tarafından temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Eldeki 2012/371 esas sayılı dava, kadın tarafından açılan bağımsız "tedbir nafakasına" ilişkindir. Bu dava ile birleştirilen bir boşanma davası mevcut değildir. Bu dosya içine alınıp birlikte gönderilen koca tarafından açılan 2012/401 esas sayılı boşanma davasının 2011/270 esas sayılı nafaka davasıyla birleştirilmesine karar verilmiştir. 2011/270 esas sayılı bir nafaka davasının mevcut olup olmadığı ise bilinmemektedir.
2011/270 esas sayılı ayrı bir nafaka davasının mevcut olup olmadığının bildirilmesi, 2012/401 esas sayılı boşanma davasının birleştirilmesine ilişkin kararda, birleştirilen dosyanın esas numarasında hata yapılmış ve dosya numarasındaki yanlışlık maddi bir hatadan kaynaklanmış ise birleştirmeye karar veren mahkemesince bu yanlışlığın tashih ettirilmesinden sonra gönderilmek üzere dosyanın mahalli mahkemesine İADESİNE oybirliğiyle karar verildi. 05.03.2014 (Çrş.)
Full & Egal Universal Law Academy