MAHKEMESİ:Ankara 8.Aile Mahkemesi
TARİHİ :8.7.2013
NUMARASI :Esas no:2012/290 Karar no:2013/946
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, davalı tarafından tedbir nafakalarının miktarları ve yargılama giderleri yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1- Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle davalı tarafından yapılan 23,00 TL. yargılama giderinin, hükmün masraf bölümününe ilişkin kısmında maddi hata sonucu, davacı tarafından yapılan yargılama gideri olarak gösterildiğinin ve bu yanlışlığın mahallinde düzeltilmesinin mümkün bulunduğunun anlaşılmasına göre davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Davalının; tanıkları için yaptığı 88,00 TL. yargılama giderinin hükümde gösterilmemesi doğru görülmemiştir. Ancak bu yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden hükmün bu bölümünün düzeltilerek onanmasına karar verilmesi gerekmiştir (HUMK. md.438/7).
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. bentte gösterilen sebeple, gerekçeli kararın masrafları gösteren bölümünde davalı tarafından yapılan yargılama giderlerine talimat ve tanık giderleri olarak 88,00 TL.'nin eklenerek, davalının yaptığı toplam yargılama giderinin 111,00 TL. olarak düzeltilmesine, hükmün bu bölümünün düzeltilmiş şekliyle, temyize konu diğer bölümlerinin ise yukarıda l. bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren onbeş gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 22.04.2014 (Salı)