MAHKEMESİ :Antalya 3. Aile Mahkemesi
TARİHİ :31.12.2012
NUMARASI :Esas no:2010/907 Karar no:2012/1101
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, davalı-davacı (kadın) tarafından; kusur belirlemesi, tazminatlar ve ziynet alacağı yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1-Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre, davalı-davacı kadının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Davalı-davacı kadın dava konusu yaptığı ziynetlerin, eşiyle birlikte eşinin tanıdığı olan bir kuyumcuya emaneten verildiğini, boşanma davası sonrasında ziynetleri almak için kuyumcuya gittiğinde ziynetlerin koca tarafından alınıp satıldığını öğrendiğini belirtmiştir. Dinlenen tanık Ş.. Ç.da bu hususu doğrulamıştır. Davacı-davalı koca ziynetlerin kuyumcuya bırakılmadığına dair bir beyanda bulunmamış, davalı-davacı kadın tarafından evden ayrılma sırasında ziynetlerin beraberinde götürüldüğünü iddia etmiştir. Toplanan delillerden; toplam 271.75 gram ağırlığında 22 adet bilezik, 15 çeyrek altın ve bir yarım altından ibaret ziynet eşyalarının davacı-davalı kocada kaldığı anlaşılmaktadır. Belirtilen ziynet eşyalarına ilişkin bilirkişi raporu da alınarak sonucu uyarınca bir karar vermek gerekirken; ispatlanamadığından bahisle talebin reddi isabetsiz olup bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. bentte gösterilen sebeple BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan temyize konu bölümlerinin ise yukarıda 1. bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, istek halinde temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 01.07.2013
Full & Egal Universal Law Academy