MAHKEMESİ :Şanlıurfa Aile Mahkemesi
TARİHİ :27.12.2012
NUMARASI :Esas no:2012/130 Karar no:2012/1189
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hükü, davacı (kadın) tarafından; lehine hükmedilen nafaka ve maddi tazminatın miktarları ile manevi tazminat yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre, davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Mahkemece, "davalının kusurlu davranışları sebebiyle evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı" kabul edilmiş, davacıya kusur atfedilmemiştir. Davalının, evlilik birliğine ilişkin görevlerini yerine getirmediği, eşine "sinkaflı sözlerle" küfrettiği ve eşini eve gelen alacakalılarla yüzyüze bıraktığı yapılan soruşturma ve toplanan delillerden anlaşılmaktadır. Boşanmaya sebep olan bu olaylar davacının kişilik haklarına saldırı oluşturur. Bu sebeple Türk Medeni Kanununun 174/2. maddesi gereğince davacı yararına uygun miktarda manevi tazminat tayin ve takdiri gerekirken, isteğin reddi doğru bulunmamıştır.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda (2.) bentte gösterilen sebeple BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan temyize konu bölümlerinin yukarıda (1.) bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.03.07.2013(Çrş.)