MAHKEMESİ :Adana 7 Aile Mahkemesi
TARİHİ :13.02.2013
NUMARASI :Esas no:2012/927 Karar no:2013/192
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Davalı koca delil listesinde E. T.'yi tanık olarak göstermiş, mahkemece bu tanığın dinlenilmesi için davetiye çıkarılmış ise de tanığın adresinden taşınmış olması sebebiyle tebligat iade edilmiştir. Davalı, tanığı E. T.nin dinlenmesinden açıkça vazgeçmemiş, mahkemece de davalı tarafa tanığın yeni adresini bildirmesi için süre verilmemiştir. Bu durumda mahkemece davalı tanığı E. T.'nin Hukuk Muhakemeleri Kanununun 240. ve devam maddeleri uyarınca dinlenmesine ilişkin işlemler tamamlanmadan eksik inceleme sonucu karar verilmesi davalının hukuki dinlenilme hakkına (HMK. md. 27) aykırı olup bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 02.07.2013 (Salı)