MAHKEMESİ:Aile Mahkemesi
DAVA TÜRÜ :Tanıma - Tenfiz
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, davalı tarafından; yargılama gideri ve vekalet ücreti yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Davalı katılmış olduğu ilk oturumda davayı kabul ettiğini beyan etmiştir. Davalı, davanın açılmasına sebebiyet vermediği gibi yargılamanın ilk duruşmasında da davacının talep sonucunu kabul etmiştir. Buna göre davalı yargılama giderlerinden sorumlu tutulamayacağından davalı aleyhine vekalet ücreti ve yargılama giderine hükmedilmesi doğru olmamıştır (HMK md. 312/2). Ne var ki bu husus yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden hükmün bu bölümünün düzeltilerek onanmasına karar vermek gerekmiştir (HUMK md. 438/7).
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple, gerekçeli kararın hüküm fıkrasının 4. ve 5. bentlerinin tamamen hükümden çıkarılmasına, hükmün bu bölümünün düzeltilerek ONANMASINA, istek halinde temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 20.11.2013 (Çrş.)