MAHKEMESİ :Palu Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :25.12.2012
NUMARASI :Esas no:2011/147 Karar no:2012/278
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Davacı ve davalının evlilik dışı birlikteliğinden dünyaya gelen 28.03.2006 doğumlu M.E., baba tarafından nüfusta tanıma senedi ile tanınmış, davacı babanın Palu Asliye Hukuk ( Aile ) Mahkemesinde 02.06.2010 tarihinde açtığı velayetin değiştirilmesi davası sonucu, küçüğün velayeti babaya verilmiş ve karar taraflarca temyiz edilmeyerek 22.06.2010 tarihinde kesinleşmiştir. Davacı anne, 09.12.2011 tarihinde velayetin değiştirilmesi istemi ile işbu davayı açmıştır. Çocuğun velayetinin babaya verildiği tarih ile eldeki davanın açılış tarihi arasında, babanın velayet görevini yerine getirmediği ve velayetin değiştirilmesini gerektirir herhangi bir nedenin varlığı ispatlanmamıştır. (TMK.md. 183,349,351/1). O halde davanın reddi gerekirken yazılı şekilde kabulü doğru görülmemiş ve bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ : Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.18.11.2013 (Pzt.)
Full & Egal Universal Law Academy