MAHKEMESİ :Bafra 3. Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :20.11.2012
NUMARASI :Esas no:2012/318 Karar no:2012/190
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, davalı tarafından temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1-Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Müşterek çocuklardan 2.10.1996 doğumlu M.dava süresince ve halen davalının yanında olduğu, kolluk araştırmasına ilişkin 29.09.2012 tarihli tutanak ve sosyal inceleme raporundan anlaşılmaktadır. Mahkemece de bu çocuğun anne yanında değil, dava sırasında baba yanında olduğu esasen kabul edilmiştir. Bu çocuğun velayeti de davacıya verildiğine göre, bu çocuk için tayin edilen iştirak nafakasının, hükmün kesinleşmesinden itibaren geçerli olacağı nazara alınmadan, dava tarihinden itibaren nafakaya hükmedilmesi doğru bulunmamıştır.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. bentte gösterilen sebeple BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan bölümlerinin ise yukarıda l. bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.10.10.2013 (Per.)
Full & Egal Universal Law Academy