MAHKEMESİ:Aile Mahkemesi
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, davacı (koca) mirasçıları tarafından temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1-Davalı eşine karşı evlilik birliğinin temelinden sarsılması (TMK md 166/1) hukuki sebebine dayalı olarak boşanma davası açan davacı ... dava henüz derdest iken 26.8.2012 tarihinde ölmüştür. Bu durumda evlilik birliği ölümle sona ermiş olup boşanma davası konusuz kalmıştır. O halde uyulmasına karar verilen bozma ilamında gösterildiği üzere konusu kalmayan boşanma davası hakkında “karar verilmesine yer olmadığına” şeklinde karar verilmesi gerekirken boşanma davası hakkında hüküm kurulmamış olması doğru görülmemiştir. Ne var ki bu husus temyiz konusu yapılmadığından bozma sebebi yapılmamış, yanlışlığa işaret edilmekle yetinilmiştir.
2-Temyiz sebebine hasren yapılan incelemeye gelince;
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre, yerinde bulunmayan temyiz isteğinin reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edene yükletilmesine, peşin alınan harcın mahsubuna ve 123.60 TL. temyiz başvuru harcı peşin alındığından başkaca harç alınmasına yer olmadığına, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.03.11.2014(Pzt.)