MAHKEMESİ :Aile Mahkemesi
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm davalı kadın tarafından temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1-Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre, davalı kadının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Davalı kadın 02.10.2012 tarihli ön inceleme duruşmasından sonra sunmuş olduğu 16.10.2012 tarihli dilekçe ile yoksulluk nafakası ile manevi tazminat talebinde bulunmuştur. Davalı kadının bu talepleri hakkında karar verilmesine yer olmadığına dair karar vermek gerekirken, bu isteklerin esasına dair kesin hüküm oluşturacak şekilde ret hükmü kurulması doğru olmamıştır.
3-Davalı kadının maddi tazminat (TMK m 174/1) talebi bulunmadığı halde, yazılı şekilde hüküm tesisi (HMK m. 26) usul ve yasaya aykırıdır.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. ve 3. bentlerde gösterilen sebeplerle BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan temyize konu diğer bölümlerinin ise yukarıda l. bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, temyiz peşin harcının istek halinde yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.09.02.2016 (Salı)