....
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, davacı-karşı davalı baba tarafından, her iki dava yönünden, davalı-karşı davacı anne tarafından ise, nafaka miktarı yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1-Davalı karşı davacı anne hükmü gerekçeli kararın tebliğinden itibaren süresi içerisinde temyiz etmemiş, davacı karşı davalı babanın temyiz dilekçesinin kendisine 26.08.2015 günü tebliğ edilmesi üzerine 10.09.2015 günü verdiği temyize cevap dilekçesi ile temyiz etmiştir. Davalı karşı davacı vekilinin on günlük cevap süresinden sonra verdiği katılma yoluyla temyiz dilekçesinin süre yönünden reddine karar vermek gerekmiştir.
2-Davacı karşı davalı babanın temyizinin incelenmesine gelince;
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre, yerinde bulunmayan temyiz isteğinin reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükmün onanmasına karar vermek gerekmiştir.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, davalı-karşı davacı annenin temyiz dilekçesinin ise yukarıda 1. bentte gösterilen sebeple REDDİNE, aşağıda yazılı harcın .... yükletilmesine, peşin harcın mahsubuna ve 136.00 TL. temyiz başvuru harcı peşin alındığından başkaca harç alınmasına yer olmadığına, temyiz peşin harcının istek halinde yatıran Yasemin'e geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 23.11.2015(Pzt.)
.....