(6100 S. K. Geç. m. 3)
Dava ve Karar: Yukarıda tarihi, konusu ve tarafları gösterilen hükmün; onanmasına dair Dairemizin 25.06.2014 gün ve 13504-14467 sayılı ilamıyla ilgili karar düzeltme isteminde bulunulmakla, evrak okundu, gereği düşünüldü;
Yerel mahkemece, davanın ve birleşen davanın açılmamış sayılmasına karar verilmiş, hüküm Yargıtayca onanmıştır. Davanın açılmamış sayılmasına dair kararların temyizi üzerine Yargıtayca verilen kararlara karşı karar düzeltme yoluna gidilemez (HUMK m. 440/III-3). Bu sebeple karar düzeltme talebinin incelenmeksizin reddi gerekmiştir.
Sonuç: Yukarıda gösterilen sebeple karar düzeltme isteminin reddine, istek halinde karar düzeltme harcının yatırana geri verilmesine oybirliği ile, karar verildi. 09.02.2015 (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy