MAHKEMESİ :Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
DAVA TÜRÜ : Boşanma
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm davacı kadın tarafından reddedilen tazminat talepleri, nafakaların miktarları yönünden; davalı erkek tarafından ise yoksulluk nafakası, vekalet ücreti ve yargılama giderleri yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Davacı ... 12.02.2018 tarihli dilekçesiyle davadan feragat ettiğini bildirmiş ise de tarafların boşanmalarına dair hüküm temyiz edilmeden kesinleştiğinden davadan feragat beyanı, boşanma hükmü yönünden hukuken geçerli bir sonuç doğurmaz. Ancak davadan feragat davanın feri'ilerini de kapsar. Davacı ... 12.02.2018 tarihli dilekçesiyle davadan feragat ettiğini bildirdiğinden bu husus gözetilerek bir karar verilmek üzere hükmün tazminatlar, nafakalar, tazminat talepleri, vekalet ücreti ve yargılama giderleri yönünden bozulması gerekmiştir.
SONUÇ : Yukarıda gösterilen sebeple hükmün tazminat talepleri, nafakalar, vekalet ücreti ve yargılama giderlerine ilişkin olarak BOZULMASINA, bozma sebebine göre tarafların temyiz itirazlarının incelenmesine yer olmadığına, istek halinde temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 26.02.2018 (Pzt.)
Full & Egal Universal Law Academy