MAHKEMESİ :Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
DAVA TÜRÜ : Boşanma
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm davacı kadın tarafından nafaka ve tazminatların miktarı yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Hükmü davacı kadın nafaka ve tazminatların miktarına yönelik temyiz etmiştir. Davacı kadın dava dilekçesinde ve aşamalardaki beyanlarda davalı erkeğin babasından kalma 500 dönüm arsası,....’da 10 evi ve 4 dükkanının bulunduğunu belirterek tapu müdürlüğüne müzekkere yazılmak sureti ile davalının ekonomik durumunun tespitini talep etmesine karşın, mahkemece bu hususlarda araştırma yapılmaksızın davalının işsiz olduğu, 500 Türk Lirası kira gelirinin bulunduğuna ilişkin kolluk tutanağı ile yetinilerek davalı erkeğin ekonomik ve sosyal durumu tam olarak belirlenmeden, eksik inceleme sonucunda yazılı şekilde hüküm kurulması doğru olmayıp, hükmün bu nedenle bozulması gerekmiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının istek halinde yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 19.06.2018 (Salı)