MAHKEMESİ :Aile Mahkemesi
DAVA TÜRÜ : Boşanma
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm davalı kadın tarafından tazminatlar ve nafakaların miktarı yönünden; davacı erkek tarafından ise katılma yoluyla, kusur belirlemesi, tazminatlar ve nafakalar yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1- Davacı erkeğin katılma yoluyla temyiz talebinin incelenmesinde;
Hükmün davalı kadın tarafından temyizine ilişkin dilekçe davacı erkeğe 17.06.2016 tarihinde tebliğ edilmiş; davacı erkek Kanunda öngörülen on günlük süre (HUMK m. 433/2) geçtikten sonra 11.07.2016 tarihli temyiz dilekçesinde hükme ilişkin itirazları bildirerek katılma yoluyla temyiz isteğinde bulunmuştur. Bu sebeple davacı erkeğin süresinde olmayan katılma yoluyla temyiz talebinin reddine karar verilmesi gerekmiştir.
2- Davalı kadının temyiz itirazlarının incelenmesine gelince;
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre, yerinde bulunmayan temyiz isteğinin reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükmün onanmasına, karar verilmesi gerekmiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, davacı erkeğin katılma yoluyla temyiz dilekçesinin ise yukarıda 1. bentte gösterilen sebeple REDDİNE, başlangıçta davalıdan alınmamış olan aşağıda yazılı karar ve ilam harcı ile temyiz başvuru harcının davalıya yükletilmesine, temyiz peşin harcının istek halinde davacıya geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 19.06.2018 (Salı)