MAHKEMESİ :Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
DAVA TÜRÜ : Boşanma
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm temyiz edilerek; temyiz incelemesinin duruşmalı olarak yapılması istenilmekle; duruşma için belirlenen 22/11/2016 günü temyiz eden davalı ... geldi. Vekilleri gelmedi. Karşı taraf davacı ... ve vekilleri gelmedi. Gelenin konuşması dinlendikten sonra işin incelenerek karara bağlanması için duruşmadan sonraya bırakılması uygun görüldü. Bugün dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Mahkemece, davalının evlilik birliğinin gerektirdiği sadakat ilkesine aykırı davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle tarafların boşanmalarına karar verilmiş ise de; yapılan yargılama ve toplanan delillerden; tarafların davanın devamı sırasında 12/11/2014 tarihinde evlilik birliğini devam ettirmek amacıyla bir otelde bir araya geldikleri ve o geceyi aynı yatakta birlikte geçirdikleri, böylece davacı erkeğin bu tarihe kadar olan eşinden kaynaklanan kusurlu davranışları affettiği, en azından hoşgörü ile karşılamış sayılması gerektiği anlaşılmaktadır. Affedilen veya hoş görülen olaylar boşanma davasında kusur olarak kabul edilemez. Bu sebeple, boşanma davasının reddi yerine affedilen olaylar kusur belirlemesine esas alınarak yazılı şekilde boşanmaya karar verilmesi usul ve yasaya aykırı olup bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının istek halinde yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 22.11.2016 (Salı)