MAHKEMESİ : ... Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi
DAVA TÜRÜ : Boşanma
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda bölge adliye mahkemesi hukuk dairesince verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm davalı kadın tarafından kusur belirlemesi, nafaka ve yargılama giderleri yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
... Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesinin temyiz talebine konu olan 05.10.2018 tarihli kararı davalı kadına bizzat 26.10.2018 tarihinde tebliğ olunduğu halde, söz konusu karara karşı davalı kadın tarafından yasal iki haftalık süreden sonra verilen 13.11.2018 tarihli dilekçe ile temyiz kanun yoluna başvurulduğu anlaşıldığından, davalı kadının süresinde yapılmayan temyiz dilekçesinin reddine karar vermek gerekmiştir (HMK m. 92/2, 7035 sayılı kanunun 31. maddesi ile değiştirilen HMK m. 361/1).
SONUÇ: Temyiz dilekçesinin yukarıda gösterilen sebeple REDDİNE, temyiz peşin harcının istek halinde yatırana geri verilmesine, dosyanın ilk derece mahkemesine, kararın bir örneğinin ise ilgili bölge adliye mahkemesi hukuk dairesine gönderilmesine oybirliğiyle karar verildi. 28.03.2019 (Prş.)