MAHKEMESİ :Aile Mahkemesi
DAVA TÜRÜ : Boşanma
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm davacı erkek tarafından temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Davacı erkek mahkemeye hitaben sunmuş olduğu 25/12/2018 havale tarihli temyiz dilekçesiyle, davalı eşi ile barıştığını, açmış olduğu davanın feragat nedeniyle reddine karar verilmesini talep etmiştir. Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 311. maddesine göre feragat kesin hüküm gibi hukuki sonuç doğurur, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 310. maddesi uyarınca ise feragat hüküm kesinleşinceye kadar her zaman yapılabilir. Davacı erkek tarafından verilen 25/12/2018 havale tarihli temyiz dilekçesi davadan feragat niteliği taşıdığından bu husus gözetilerek bir karar verilmek üzere hükmün bozulması gerekmiştir.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının istek halinde yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 03.04.2019 (Çrş.)
Full & Egal Universal Law Academy