MAHKEMESİ :Aile Mahkemesi
DAVA TÜRÜ : Katılma alacağı
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm davacı-davalı tarafından davacı vekilinin süresinden sonra sunduğu dilekçe ile temyiz incelemesinin duruşmalı yapılmasını istediğinden duruşma talebi reddedilmiş olmakla, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
492 Sayılı harçlar kanununda ve bu kanuna ekli “Yargı Harçları” başlıklı (1) sayılı tarife’de, 5766 sayılı kanun ve 6217 sayılı kanun’la yapılan değişiklik gereğince; harca tabi davalarda yapılan temyiz başvurularından;
Temyiz başvuru harcının ve kararda gösterilen ilam harcının dörtte birinin (maktu harca tabi davalarda maktu harcın tamamı) temyiz peşin harcı olarak alınması (1 sayılı tarife III /e bendi) zorunludur.
Hükmü asıl dava ve birleşen dava yönünden temyiz eden davacı birleşen davada davalı erkek tarafından , birleşen davaya yönelik nispi temyiz harcının (ilam harcının dörtte birinin) yatırılmadığı anlaşılmıştır. Sözü edilen noksan harcın Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu'nun 434/3. maddesinde gösterilen usul uygulanılarak temyiz edenden tahsili ile buna ilişkin makbuzun dosyaya alınmasından sonra gönderilmek üzere dava dosyasının mahalli mahkemesine İADESİNE oybirliğiyle karar verildi. 07.02.2022 (Pzt.)