Mahkeme : Bölge Adliye Mahkemesi 5. Ceza Dairesi
Suç : Uyuşturucu madde ticareti yapma
Hüküm : a)Mahkûmiyet; Siverek Ağır Ceza Mahkemesi’nin 02.03.2017 tarihli 2016/305 esas ve 2017/66 sayılı kararı
b)İstinaf başvurusunun esastan reddi; Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 5. Ceza Dairesi’nin 06.07.2017 tarihli 2017/1453 esas ve 2017/1128 sayılı kararı
Bölge Adliye Mahkemesince verilen hüküm sanık ve müdafii tarafından temyiz edilmekle, temyiz edenlerin sıfatı, başvurunun süreleri, kararın niteliği ve temyiz sebeplerine göre dosya incelendi.
GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:
5271 sayılı CMK'nın 288. ve 294. maddelerinde yer alan düzenlemeler ile CMK’nın 289. maddesinde sayılan kesin hukuka aykırılık halleri dikkate alınarak, sanık müdafiinin temyiz dilekçesinde; mahkemenin delillerin soyut tehlike suçu tiplerine göre geniş bir biçimde aleyhe yorumlandığı, kararın gerekçesiz ve yetersiz olduğu, suçun maddi unsurlarının oluşmadığı, sanığın geçmişiyle yargılandığı şeklindeki temyiz isteminin CMK 294/2. maddesi kapsamında olduğu ve hükmün hukuki yönüne ilişkin olduğu belirlenerek anılan sebeplere yönelik olarak yapılan incelemede, sanık hakkında uyuşturucu madde ticareti yapma suçundan kurulan Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 5. Ceza Dairesi tarafından gerçekleştirilen inceleme neticesinde verilen mahkumiyet hükmüne yönelik temyiz sebepleri yerinde görülmediğinden, 5271 sayılı CMK 302/1. maddesi gereğince, sanık ve müdafiinin TEMYİZ İSTEMİNİN ESASTAN REDDİNE, 09.01.2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy