Mahkeme : ANAMUR 2. Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Kenevir ekme
Hüküm : Mahkûmiyet
Dosya incelendi.
GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ :
TCK'nın 53. maddesinin uygulanması ile ilgili olarak hüküm tarihinden sonra yürürlüğe giren Anayasa Mahkemesi'nin 08.10.2015 tarih ve E.2014/140; K.2015/85 sayılı Kararının infaz aşamasında gözetilmesi mümkün görülmüştür.
13/04/2015 tarihinde tefhim edilen hükmün sanık tarafından 15/04/2015 tarihinde temyiz edildiği ve temyiz dilekçesinin UYAP sisteminde taralı olduğunun anlaşılması karşısında tebliğnamedeki temyiz isteminin süreden reddine ilişkin görüşüne iştirak edilmemiştir.
Yargılama sürecindeki işlemlerin kanuna uygun olarak yapıldığı, aşamalarda ileri sürülen iddia ve savunmaların toplanan tüm delillerle birlikte gerekçeli kararda gösterilip tartışıldığı, eylemin sanık tarafından gerçekleştirildiğinin saptandığı, vicdanî kanının dosya içindeki belge ve bilgilerle uyumlu olarak kesin verilere dayandırıldığı, eyleme uyan suç tipi ile yaptırımların doğru biçimde belirlendiği anlaşıldığından; sanığın yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün ONANMASINA, 19/12/2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy