MAHKEMESİ:Kadastro Mahkemesi
DAVALILAR: ORMAN YÖNETİMİ- ...
Taraflar arasındaki kadastro tespitine itiraz davasının yapılan duruşması sonunda kurulan hükmün Yargıtayca incelenmesi davacı ... tarafından istenilmekle, dosya incelendi gereği düşünüldü:
K A R A R
Davacı, dava dilekçesinde Kadastro sırasında orman olarak tespiti yapılan 107 ada 1 nolu orman parseli içinde kazandırıcı zamanaşımı zilyetliği yoluyla taşınmaz edinme koşullarının yararına oluşan iki adet taşınmazının kaldığı iddiasıyla taşınmazların orman sınırları dışına çıkarılması ve adına tescili talebiyle dava açmıştır. Mahkemece, davacının davasının reddine ve ... mevkiinde bulunan 107 ada 1 parsel sayılı taşınmazın Beyreli Devlet Ormanı vasfı ile T.C. Maliye Hazinesi adına tespit gibi tapuya tesciline karar verilmiş, hüküm davacı ... tarafından temyiz edilmiştir.
Dava dilekçesindeki açıklamaya göre dava, orman kadastro tespitine itiraza ilişkindir.
Çekişmeli taşınmazların bulunduğu yerde 3402 Sayılı Yasanın 5304 Sayılı Yasayla değişik 4. maddesine göre yapılıp 10/11/2009 ila 10/12/2009 tarihleri arasında ilan edilerek kesinleşmeyen orman kadastrosu vardır.
Mahkeme hükmü davacı ...'e 02/07/2010 tarihinde tebliğ edilmiş, temyiz dilekçesi ise, H.Y.U.Y.’nın 432. maddesinde öngörülen 15 günlük yasal süre geçirildikten sonra ... tarafından 26/07/2010 tarihinde verilmiştir. Süresinden sonra yapılan temyiz istemleri hakkında mahkemece bir karar verilebileceği gibi, 01.06.1990 gün ve 3/4 Sayılı İnançları Birleştirme Kararı uyarınca Yargıtayca da bu yolda karar verilebileceğinden, süresinden sonra yapılan temyiz isteminin reddi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle; davacının temyiz dilekçesinin süre yönünden REDDİNE, istek halinde peşin harcın temyiz edene geri verilmesine 15/12/2010 gününde oybirliği ile karar verildi.